EARTH, WIND & FIRE AND FRIENDS – 50 Years Anniversary Album

 

In augustus 1970 tekende Maurice White het contract voor Earth Wind & Fire, snel gevolgd door de eerste single en het eerste, gelijknamige album in 1971. De rest is geschiedenis, de band werd een van de succesvolste en invloedrijkste ooit die met hun mix van R&B, soul, funk, jazz, disco, pop, rock, dance, Latin, Afro pop en hun spectaculaire liveoptredens de zwarte muziek blijvend heeft veranderd.

Om dit 50-jarig jubileum te vieren en ter nagedachtenis van “maestro” Maurice White heeft Sony Music een 5 CD box samengesteld met het volledige chronologische overzicht van alle EWF hoogtepunten zoals “Fantasy”, “September”, “Boogie Wonderland” en “Let’s Groove” aangevuld met materiaal van de meest recente albums en artiesten waar de band op enigerlei wijze nauw bij betrokken was en waarin de sound van EW&F duidelijk hoorbaar is zoals bij The Emotions, Deniece Williams, Deodato en Ramsey Lewis (waarvoor Maurice White ooit drummer was geweest) en de solo hits van Philip Bailey en Maurice White.

Dit 50 jarig-jubileum van Earth, Wind & Fire wordt tevens gevierd met de “GRANDMIX – Earth, Wind & Fire” van master-mixer Ben Liebrand die gelijktijdig uitkomt op 2 CD’s.

Wil jij kans maken op deze cd? Stuur dan een mail met jouw motivatie naar lezersactie@almeredezeweek.nl met als onderwerp KLIK & WIN.