Zondag is echt een rustdag voor Houssain Jabir

26 november 2018 12:06

ALMERE - Vier avonden achter elkaar trainen, vrijdagavond spelen bij FC Marlène en zaterdag komen opdraven bij eersteklasser N.S.C. Nijkerk. Blijft alleen de zondag over en dat is voor Houssain Jabir om echt tot rust te komen. De 22-jarige Almeerder studeert rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en als er nog een gaatje vrije tijd is helpt hij bij een telefoonwinkel.


"Je moet alles goed plannen. Natuurlijk is het soms zwaar, maar als ik weer op het veld sta, dan geniet ik echt voor de honderd procent", aldus Houssain, die geboren is in Almere en drie broers en drie zussen heeft. "Mijn broers en andere jongens uit de buurt voetbalden iedere dag op het pleintje. In het begin stond ik langs de kant, maar soms mocht ik al even meespelen en toen ik iets ouder werd, was ik iedere dag uit school op het pleintje te vinden. Pas toen het donker begon te worden gingen we weer naar huis. Een mooie tijd is dat geweest."
"Op mijn zevende werd ik lid van Forza Almere. Ik heb daar een paar jaar gespeeld en daarna verhuisde ik naar ASC Waterrijk en later naar Huizen, waar ik in verschillende selectie-elftallen speelde. Via de A1 debuteerde ik op m’n achttiende in het eerste elftal. Was niet zo’n groot succes. Ik had geen basisplaats en soms speelde ik in het tweede elftal. Ik had er weinig plezier in en leefde pas weer op toen ik bij Zuidvogels ging spelen. Op een hoog niveau: we promoveerden naar de hoofdklasse." Na Zuidvogels speelde Houssain nog in het shirt van Magreb '90 en sinds dit seizoen bij NSC Nijkerk. "Ik heb nu alle wedstrijden gespeeld. We zijn nog ongeslagen en ik voel me bij deze club heel gelukkig."

FC Marlène


Zaalvoetballen op een hoog niveau doet Jabir pas de laatste drie jaar. "Ik heb veel gespeeld in de recreatiecompetitie in Almere. Dat niveau is natuurlijk niet te vergelijken met bijvoorbeeld de eerste divisie. Drie jaar geleden werd ik lid van OS Lusitanos. Dat speelde in de hoofdklasse. We werden kampioen en na een beslissingswedstrijd tegen Scagha '66 uit Schagen promoveerden we naar de eerste divisie. Na die wedstrijd werd ik benaderd door FC Marlène of ik bij hen wilde komen spelen. Ik voelde me vereerd en samen met nog twee spelers, Mo Attaibi en Iliass Bouzit (beiden internationals), heb ik me laten overschrijven naar FC Marlène." OS Lusitanos betreurde het besluit van hun sterspeler, maar gunde Houssain alle succes bij zijn nieuwe club.

Warm bad


"Ik ben op een geweldige manier ontvangen bij FC Marlène. Zowel op de trainingen als bij de wedstrijden is het echt een warm bad. Voeg daarbij toe dat we de eerste vijf wedstrijden wonnen en ik tegen landskampioen Hovocubo de winnende treffer mocht scoren, dan is het duidelijk dat ik de goede keuze heb gemaakt." De kwaliteiten van Jabir zijn ook de technische staf van Oranje opgevallen. "Ik kreeg kortgeleden een uitnodiging van bondscoach Max Tjaden voor een proeftraining. Dat ging goed en misschien valt er binnenkort een uitnodiging op de deurmat voor een wedstrijd in Jong Oranje.

Bekeruitschakeling


Maar alle aandacht gaat nu uit naar FC Marlène. "We hebben helaas fors verloren van Futsal Apeldoorn en voor de beker zijn we uitgeschakeld door FCK De Hommel. Van onze kant was het een slechte wedstrijd waarbij we binnen acht minuten al met 0-3 achter stonden. Dat moet natuurlijk veel beter. Als ik voor mezelf mag praten is het duidelijk: zowel op het veld als in de zaal word ik met de wedstrijd sterker." Daarbij zijn alcohol en roken absoluut taboe. Houssain zal zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat FC Marlène zich plaatst voor de play-offs en zo lang mogelijk kan meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Gerelateerd

Kringloop
Rijbewijs in een dag
X