Zoekactie politie en EOD in Eilandenbuurt

13 oktober 2020 12:30

EILANDENBUURT – In de Eilandenbuurt is de politie, samen met de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) maandag een zoekactie gestart in het water langs de busbaan bij de Tasmaniëstraat. De zoekactie heeft verband met het explosief dat zondag in de buurt werd aangetroffen.

Volgens omwonenden zijn duikers van de EOD rond 12.00 uur in het water langs de busbaan zijn gedoken voor een uitgebreide zoekactie.

De locatie is vlak bij de plaats waar zondag een explosief werd aangetroffen, dat ook al door de EOD veilig werd gesteld. De politie heeft inmiddels bevestigd dat de zoekactie verband heeft met het aangetroffen explosief in de Fijistraat. In die zaak heeft de politie een 17-jarige verdachte aangehouden. De mogelijke betrokkenheid van de jongen wordt door de politie onderzocht. De politie en de EOD zochten naar een voorwerp. Er is niet bekend gemaakt om wat voor voorwerp het ging en of er daadwerkelijk iets is gevonden.

Getuigen

De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben in de buurt van de Fijistraat of de Tasmaniëstraat. Was u zondagmorgen in de buurt van de Fijistraat en Tasmaniëstraat en heeft u iets opvallends gezien? Of heeft u camerabeelden die relevant kunnen zijn? Wellicht heeft u iets gehoord over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

(bron: HV Almere)