Zilveren jubileum rugbyclub Bulldogs

09 december 2015 12:50

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Rugbyclub Bulldogs viert komende zaterdag haar zilveren jubileum. 25 jaar geleden werd de club opgericht.


RC Bulldogs Almere is opgericht op 11 december 1990. In de periode daarvoor is oprichter en basisschool leraar Eric Voet al met een groepje jeugd met het spel begonnen op het terrein van de voetbalvereniging Flevo 80 in Almere Haven, waar nog oude rugbypalen stonden.
Bij de oprichting kregen de Bulldogs van de gemeente een terrein toegewezen op het sportpark Bok de Korver in Stad. Daar werd eigenhandig een clubhuis gebouwd dat nog voor de feestelijke opening op 2 januari in brand werd gestoken. Vervolgens kreeg de club van de gemeente een stenen ruimte aangeboden.
Na 10 jaar Bok de Korver vertrok RC Bulldogs naar de Wierden in Almere Haven. Een prima locatie met goede velden en een gezellig clubhuis. Het afgelopen jaar werd terug verhuisd naar Stad. Op het sportpark Fanny Blankers-Koen heeft de club veel meer mogelijkheden om zich verder tot ontwikkelen.

Vrijwilligers

RC Bulldogs is een actieve vereniging van ruim 200 leden met een groot aantal onmisbare vrijwilligers en veel jeugd. Er worden veel evenementen en wedstrijden georganiseerd, ook internationaal. Het rugby, dus ook RC Bulldogs, vertegenwoordigt een aantal basisnormen en waarden die iedereen in het dagelijks leven graag terugziet: respect voor je tegenstander, voor de scheidsrechter en teamgenoten. Rugby is dan ook een echte teamsport; je speelt met elkaar en je kunt niet zonder elkaar.
Zaterdag is er tijdens het jubileumfeest een stormbaan en worden ‘highland games’ gehouden. Om 15.00 uur is er een wedstrijd tussen oud-spelers en het huidige seniorenteam. Voor de leden is er daarna een film, barbecue en een afsluitend feest.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
123inkt