Zijderups breidt gedichtenroute uit

13 april 2011 05:00

BUITEN - Stichting de Zijderups gaat van 2011 tot 2013 de zorg dragen voor publiciteit en uitbreiding van de gedichtenroute in Almere Buiten. De gedichtenroute bestaat op dit moment uit zeven liggende platen met gedichten bij bijzondere bomen en één staande plaat, namelijk het Almere Buiten monument van Siemen Bolhuis en Hein Walter.


De samenwerking tussen Stichting de Zijderups en de gemeente werd afgelopen maandag beklonken in een Opdracht tot Dienstverlening. Wethouder Steunenberg ondertekende namens de gemeente en de heer de Groot, voorzitter van stichting de Zijderups de overeenkomst. De bijeenkomst vond plaats bij Tang Dynastie.

Stichting de Zijderups
Stichting de Zijderups organiseert en voert kunstprojecten uit in het bijzonder op sociaal maatschappelijke basis. De stichting heef het voornemen om fondsen te werven en daarmee elk jaar (2011, 2012 en 2013) twee nieuwe platen aan te leggen. Het ligt in de bedoeling de gedichtenplaten in Almere Buiten op een nationaal podium te plaatsen en bewoners te informeren over deze bijzondere route op de Evenaar.