Zeven weken zeilen en school op Atlantische oceaan

10 september 2020 09:00

ALMERE – De 15-jarige Julius Elbers uit Almere gaat met Masterskip een zeiltocht van zeven weken over de Atlantische oceaan maken. "Dit is een combinatie van zeilervaring en school", vertelt de jeugdige Almeerder, leerling uit 4vwo/Technasium op het Helen Parkhurst.

"Ik ben geboren en getogen in Almere en heb hier ook mijn passie voor zeilen ontdekt", vertelt Julius. "Ik heb veel gezeild bij Haddock Watersport en dat was altijd super leuk. Dat ik nu mag deelnemen aan Masterskip is voor mij een droom die uitkomt."

Masterskip is een programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo. Aan boord van het oud-Hollandse zeilschip de Wylde Swan kunnen zij onder schooltijd een avontuurlijke wereldreis maken. "De reis zal begin november starten in Lissabon. Daarna varen we via Marokko en Tenerife naar de Caribische eilanden. De zeiltocht duurt zeven weken. Er gaan docenten mee die ervoor zorgen dat ik schoolles krijg aan boord."

De groep bestaat uit zo'n 25 deelnemers en begeleiding. Julius kijkt er enorm naar uit. "Ik denk dat je er heel veel van leert qua zelfstandigheid en ontwikkeling en bovendien houd ik van zeilen. De dagen zijn eigenlijk net als gewone schooldagen; deels les en deels vrij tijd om te zeilen en andere dingen te leren. Ik weet dat andere Almeerse leerlingen in het verleden hebben deelgenomen en ik heb veel positieve verhalen gehoord."

Sponsors

Naast alle voorbereidingen is Julius op dit moment ook bezig met het zoeken naar sponsoren om zijn deelname te kunnen bekostigen. "Ik kijk daarbij naar bedrijven in Almere of bedrijven die iets met zeilen of de oceaan hebben. Voor de tegenprestatie ben ik flexibel."

Mail voor sponsoring naar julius.masterskip@gmail.com. Julius heeft ook een eigen website opgezet, juliusmasterskip.weebly.com, waar geïnteresseerden hem kunnen opzoeken en waar hij een blog gaat bijhouden.

Julius Elbers neemt deel aan Masterskip. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd