Zangeres Voice of Holland opent pleegzorgmiddag

15 mei 2019 09:10

ALMERE - 'Jij bent de zon' was het thema van een verwenmiddag voor Almeerse pleeggezinnen. In Sterrenschool de Ruimte werden afgelopen weekend pleegouders en hun kinderen in het zonnetje gezet. De middag werd geopend door zangeres Mariëlle Flens (bekend van The Voice of Holland), die uit eigen ervaring weet hoe het is om op te groeien in pleeggezinnen.

 

Speciaal voor de pleegkinderen zong zij haar zelfgeschreven nummer 'Grote meisjes huilen niet'. Het lied kreeg ook voor haarzelf extra emotionele betekenis nu zij het mocht zingen voor de Almeerse pleegkinderen, zo vertelde zij. 

Pleegouders stellen belangeloos hun huis en hart open voor kinderen die door omstandigheden niet bij de eigen ouders kunnen wonen. Om dat te waarderen is met steun van vele Almeerse ondernemers en partners deze verwenmiddag georganiseerd. Touch of Eden bood pleegouders de hele middag ontspannende stoelmassages en voor de kinderen waren er diverse sport clinics en een mobiele kinderboerderij. Kunstenaars van Kleur in Cultuur maakten samen met de kinderen een kunstwerk van beeldende wensen.

In Almere worden ruim 200 kinderen voor korte of langere tijd opgevangen in pleeggezinnen. Om te zorgen dat alle Almeerse kinderen, indien nodig, kunnen worden opgevangen in hun eigen stad, dichtbij familie, school en vrienden, voeren jeugdhulp organisatie Vitree en de gemeente Almere samen de campagne ‘Almere zoekt pleegouders’.

Naar aanleiding van haar optreden zegt zangeres Mariëlle Flens op haar FB-pagina: "Nog steeds zijn nieuwe pleegouders hard nodig en ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een stabiel en veilig thuis voor kinderen zó belangrijk is na een moeilijke periode. Ik hoop dat je als je er ooit de tijd, rust, ruimte en mogelijkheid voor hebt, over na wilt denken om je aan te melden." 

Meer informatie: www.vitree.nl

 

Gerelateerd

X