Yoga in de natuur tijdens nieuw festival LOF

08 september 2019 08:31

ALMERE – Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is zaterdag 21 september het decor voor het nieuwe festival LOF. Een intiem festival aan de rand van een uniek natuurgebied voor mensen die willen ontspannen en eens iets anders willen ervaren.


LOF staat voor Lichaam & geest, Ontdekken in de Natuur en Feest & Flow. De hele dag zijn er in en rondom de festivaltent verschillende activiteiten, zoals yoga, zelf-verzorgingsproducten maken op basis van kruiden, thee-proeverijen, stemworkshops met behulp van windharpen of creatieve workshops. Daarnaast kunnen bezoekers bijzondere films kijken en wandelen met of zonder koptelefoon om te genieten van de muziek en de natuur.

Klankkapel


In het Natuurbelevingcentrum kunnen bezoekers proberen te ontsnappen uit de Silent Escape-room met dove acteurs. Op de uitkijkheuvel bij de Oostvaardersplassen staat de installatie van Koerikoeloem. Een klankkapel bestaande uit acht windharpen, geïnspireerd op de weidsheid van de Flevopolder.
Om geluidsoverlast te beperken wordt er veel gebruik gemaakt van koptelefoons. Alle LOF-gangers kunnen door het uitgebreide aanbod van activiteiten de dag zo invullen zoals zij het zelf willen en daardoor allemaal hun eigen ervaringen creëren. De yoga-sessie is bijvoorbeeld te volgen via de koptelefoon. Deelnemers kunnen in de festivaltent meedoen aan de oefeningen maar dankzij de koptelefoons kunnen zij er ook voor kiezen om op een andere plek de yoga-les te volgen, zoals aan de waterkant of op een uitkijkheuvel.

Tickets


LOF is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en Almere City Marketing. LOF start om 14:00 en eindigt ongeveer 21:00 uur. Tickets voor de hele dag kosten 50,- (inclusief eten en drie drankmuntjes). Alleen het workshop-programma overdag volgen kost 20,- euro en alleen meedoen met het avondprogramma kost 35,- euro (inclusief eten). De minimumleeftijd is 16 jaar. Meer informatie: Oostvaardersplassenalmere.nl.

Gerelateerd

Ondernemersplein Gemeente Almere
Arbodienstverlening 2.0