Workshop van kunstgroep Cróud! in Kringloopwinkel Rataplan

28 maart 2017 09:13

DE STEIGER - Sinds 27 februari is kunst uit Almere, gemaakt uit gerecyclede materialen, te bewonderen in kringloopwinkel Rataplan aan de Steiger 51 in Haven. Deze kunst is gemaakt door de groep Cróud! (= creatief oud!). Op zaterdag 1 april organiseert deze groep een workshop waarbij van restmaterialen kunst zal worden gemaakt.


Eind augustus 2014 startte onder de naam Pop Oud Store een ‘community art project’ voor en door Almeerders die de plus-leeftijd hadden bereikt. Een twintigtal Almeerders kreeg les in onder meer tekenen, schilderen en werken met klei en textiel. Na de expositie ter afsluiting van het project besloot een aantal deelnemer door te gaan met het gezamenlijk creatief werken onder de naam Cróud!
Cróud brengt geregeld bezoekjes aan musea en tentoonstellingen ter inspiratie voor hun eigen werk. Zo ontstonden de ‘koppen’, die te zien zijn in de kunsthoek van RataPlan Almere, na een bezoek aan het Rijksmuseum Amsterdam waarbij mode centraal stond. Ze kochten koppen en bekleedden die met klei, textiel, papier, kraaltjes, vlechtjes van wol en zijde uit eigen voorraad of uit een kringloopwinkel.
De werkstukken zijn niet te koop. Meer informatie is te verkrijgen via mailadres agnite.mclit@gmail.com of ga naar: www.facebook.com/schilderijenLindaHofker of www.facebook.com/schilderijen.nicolette.

Workshop RataPlan Almere

Cróud! organiseert op zaterdag 1 april een workshop van 11.00 tot 13.00 uur in RataPlan Almere waarbij gewerkt wordt met restmaterialen uit de kringloopwinkel. De kosten bedragen 5 euro, inclusief een kopje koffie en lekkernij. Mocht u interesse hebben in de workshop dan kunt u mailen naar c.vdbroek@rataplan.nl. Meer informatie is te vinden op www.rataplan.nl.