Workshop Stressmanagement aan de Open Universiteit

13 april 2011 05:00

STAD CENTRUM - Ieder mens heeft in zijn leven te maken met spanning. Hoe om te gaan met stress wordt in de workshop Stressmanagement behandeld. Deze is woensdag 13 april van 18.45 tot 21.00 uur op de eerste verdieping van de bibliotheek aan het Stadhuisplein 101.


Met spanning is op zich niets mis: stress en spanning zijn nodig om te komen tot prestaties, dit is positieve stress. De spanning kan echter zó hoog oplopen dat het je leven negatief beïnvloedt. Zo kun je erg tegen ‘dingen’ opzien: je gaat van alles verzinnen om bijvoorbeeld niet meer te hoeven studeren. Deze gespannen situatie mag niet te lang duren want dan krijg je negatieve stress. Negatieve stress kan problemen veroorzaken. Een gefrustreerd gevoel belemmert inspanningen en dat resulteert weer ergernis, boosheid, demotivatie en kan zelfs leiden tot lichamelijke klachten.
In de workshop wordt ingegaan op hoe je balans brengt in je leven en hoe je je tijd goed kunt organiseren vanuit de juiste keuzes. Ga na wat je nodig hebt om je goed te voelen. Leer luisteren naar jezelf. Plan je ontspanning in. Aanmelden kan via www.studiecoach.ou.nl.
Studiecentrum Almere van de Open Universiteit is elke woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 036-5342583 of kijk op www.ou.nl/almere.