Word sponsor van de Muziekids Studio in de Kinderkliniek

29 november 2019 09:06

ALMERE – De Kiwanis Club start jaarlijks een actie om voldoende geld op te halen voor De Muziekids Studio Almere in de Kinderkliniek, zodat deze vijf hele dagen in de week open kan.

 

Op dit moment is de Muziekids Studio Almere vijf ochtenden en twee middagen geopend, terwijl de organisatie vindt dat dit vijf hele dagen zouden moeten zijn. Maar omdat de Muziekids Studio Almere afhankelijk is van donaties en acties die worden gehouden, is het bestaansrecht ieder jaar weer onzeker. Als komend jaar een of meerdere acties niet doorgaan, kan het zomaar gebeuren dat er niet een middag opening bijkomt maar dat er juist vaker 'gesloten' op de deur staat. Muziekids vindt dit een onwenselijke ontwikkeling.


Muziekinstrumenten
De Muziekids Studio Almere is een ruimte waar kinderen die wachten op het bezoek aan hun dokter zich kunnen vermaken door te spelen met diverse muziekinstrumenten. De studio is gevestigd in DeKinderkliniek Almere, waar kinderen van 0 tot 18 jaar op bezoek komen bij hun specialist. De Muziekids Studio Almere wordt voornamelijk door vrijwilligers gerund, onder toezicht van de studiomanager die verantwoordelijk is voor het reilen en zijlen van de studio.

 

Helend
De positieve werking van muziekbeleving bij ziekte is inmiddels alom bekend. Het maken en spelen van muziek en het luisteren naar muziek geeft heel krachtige en ook heel duidelijk, aantoonbare resultaten. De patiëntjes krijgen tijdens die vervelende periode een 'helende' muziekbeleving in de Muziekids Studio Almere, waardoor zij hun – vaak toch door de ziekte bepaalde – gedachten, los kunnen laten, of misschien zelfs wat vergeten.

De Kiwanis Club gaan vrienden werven voor De Muziekids Studio Almere. Er zijn tal van mogelijkheden voor vrienden. Geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden of overtuigd van meedoen aan deze mooie actie? Stuur een mailtje naar rens@rensvangrinsven.nl of bel 06-53224522 voor een afspraak.

 

Kijk op www.muziekids.nl voor meer informatie over de stichting en de diverse studio's.

Gerelateerd

X