Woonzorgcentrum De Toonladder decor voor theatervoorstelling Het Rusthuis 

01 november 2018 11:04

ALMERE - Menig buitenlander fronst de wenkbrauwen over de gewoonte onze dierbare ouderen in een verzorgingstehuis te plaatsen. Het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie raakte gefascineerd door ‘old people’s homes’ en maakt samen met bewoners en personeelsleden van woonzorgcentrum De Toonladder een voorstelling die daar van vrijdag 9 tot en met zondag 11 november te zien is.


Het Rusthuis is een productie van het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie in samenwerking met Corrosia Theater, Expo & Film. Met theater, film en installatie creëert regisseur Peter Boelens samen met vijf acteurs en een aantal bewoners en medewerkers van De Toonladder een theatrale rondleiding door het woonzorgcentrum, waarbij de grens vervaagt tussen spel en werkelijkheid. "Tijdens deze publieke bezichtiging is het onduidelijk wie acteert en wie niet, welke situaties verzonnen zijn en welke niet. Een bijzondere maar nodige confrontatie met onze eigen oude dag", aldus Boelens.

Bad van Marie


De naam van het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie komt van de kooktechniek au bain-marie, waarbij voedsel ondergedompeld wordt in een heet of koud waterbad. Bij Bad van Marie wordt het publiek ondergedompeld in een theatrale ervaring. En wat echt is en wat is gespeeld? Dat is de grote vraag bij de projecten van Bad van Marie.
Het Rusthuis is van 9 tot en met 11 november om 14.00, 14.15, 14.30, 14.45, 15.00, 15.15 en 15.30 uur te zien in Woonzorgcentrum De Toonladder aan de Kathleen Ferrierstraat 51. Kaarten kosten 10 (met korting 7,50 euro). Meer informatie en kaartverkoop via www.corrosia.nl.

KADER

Win kaarten voor Het Rusthuis!


Mail voor woensdag 7 november naar reserveren@corrosia.nl onder vermelding van ‘Winactie Almere deze Week’, uw naam en het voorstellingsmoment van uw keuze om kans te maken op twee kaarten.

X