Witte rook voor en door Vis a Vis

08 november 2019 07:04

Theatergezelschap blijft in Almere 

Door Robert Mienstra

 ALMERE – Vuurwerk en rook. Dit keer niet in het stadhuis tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag, maar buiten voor de deur. Toen de gemeenteraaad besloot dat Vis à Vis wel in Almere mocht blijven op de huidige locatie in Poort, hulden medewerkers van Vis à Vis het stadhuis in witte rook. Ook was er vuurwerk van vreugde.

Lange tijd leek het er op dat het theatergezelschap zou verdwijnen uit Almere. Maar de plannen van het college om op de huidige locatie van Vis à Vis woningbouw te plegen stuitten op groot verrzet door Vis à Vis zelf, de gemeenteraad en veel inwoners van Almere. Ook vanuit het land kwamen duizenden steunbetuigingen voor Vis à Vis middels een petitie die 15.000 keer ondertekend was.

Maar nu was er dus witte rook en Vis à Vis blijft op de huidige lokatie. De gemeente gaat nog wel in gesprek met Vis à Vis over de bijkomende kosten. Vis a Vis meldt dat ze het volste vertrouwen heeft in dit overleg.

 

Deep Ocean

De volgende voorstelling van Vis à Vis staat al weer op het programma: Deep Ocean: Een reis naar de diepzee,  een expeditie vol verrassingen. Maar 1 ding is zeker. Vanaf half 7 wordt het publiek ontvangen in het warme basisstation aan de Muiderzandplaats 1 te Almere. Daar wacht een (vegetarisch) menu samengesteld uit de schatten van de diepzee. Na een turbulente afdaling door lagen drijfplastic, anticyclonale stromingen en stekelige riffen komt het publiek aan in de de Hadalpelagische zone; geen mens heeft eerder deze diepte bereikt.

 

Vis à Vis

Deep Ocean

Muiderzandplaats 1

Speeldata: Van 9 januari t/m 29 februari 2020

donderdag t/m zaterdag – 19.00 uur

Voorstellingsduur: 3 uur (+/-)

Kaarten zijn te bestellen via https://visavis.nl/koop-kaarten-deep-ocean/

Gerelateerd

X