Wethouder Hilde van Garderen ontvangt eerste exemplaar Gouden Bergen

13 juli 2020 16:00

Door Robert Mienstra

KEMPHAAN – Blij verrast nam wethouder van kunst en cultuur Hilde van Garderen (VVD) het eerste exemplaar van de roman Gouden Bergen van Marcel Beijer in ontvangst. "Ik weet dat je als wethouder kunst en cultuur een warm hart toedraagt", zei Beijer. "Veel leesplezier tijdens het politieke reces."

Rond tachtig belangstellenden waren naar het theaterplein bij cafe-restaurant Dubbel-Op op stadslandgoed De Kemphaan gekomen om de boekpresentatie bij te wonen. Beijer vertelde vol vuur over het ontstaan van Gouden Bergen. Het boek speelt zowel in Almere als Amerika. Daar deed Beijer uitgebreid research voor zijn boek. Zo verbleef hij twee weken in Death Valley in Amerika waar het boek speelt. Uitgever Jacco van den Boogaart van ISJB-Uitgevers zei dat hij veel verwacht van Gouden Bergen. "Je voelt bij het lezen dat Marcel iedere stap die in het boek wordt gezet zelf heeft gelopen."

Almere 1990

1990. In de Nederlandse nieuwbouwstad Almere droomt Carolien de Wild van rijkdom. Plotsklaps vindt ze zichzelf terug in het Amerika van 1907, tijdens de goldrush. Carolien is daar een vrouw van stand, maar raakt bevriend met een jonge prostituée - een schande. Deze vriendschap verandert hun beider levens. Maar dan wordt er een spraakmakende moord gepleegd... ' In Gouden bergen wordt de lezer stap voor stap deelgenoot van een fascinerend mysterie. Een boek over hebzucht, liefde en levenslessen.

Lezersactie

Vijf lezers van deze krant maken kans op een gesignieerd boek 'Gouden bergen' van Marcel Beijer.

Wat moet je doen?

Stuur een mail naar lezersactie@almeredezeweek.nl en vertel waarom jij het boek van Marcel wil lezen.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Je kunt ook een gesigneerd exemplaar bestellen via de site www.leesjegelukkig.nl

Marcel Beijer - Gouden Bergen

ISJB Uitgevers

Bestellen bij de boekwinkel en online bij www.isjb.nl

Wethouder Hilde van Garderen (VVD) neemt het eerste exemplaar van Gouden Bergen in ontvangst, (Foto: Fred Rotgans/Rinus Lettinck)