Wethouder gaat Circus Next Level onderzoeken

09 oktober 2020 13:45

STAD CENTRUM – Wethouder Maaike Veeningen gaat serieus onderzoeken of er in Almere een winkelcentrum kan komen in de geest van het voormalige circus aan de Grote Markt. Het onderzoek moet voor de zomer afgerond zijn.

Het voormalige circus was een klein, overdekt winkelcentrum waar verschillende kleinere winkels in gevestigd waren, zoals een bakker, viswinkel, toko en ook een winkel met dekbedovertrekken. Het ging tegen de vlakte om plaats te maken voor het huidige circus, op de hoek Grote Markt/Stadhuisstraat.

Marco de Kat (Leefbaar Almere) pleitte vorige week om in het centrum een Circus 'Next Level' te creëren, daar zouden dan ook kleinere winkels gehuisvest kunnen worden, om zo een tegenwicht te bieden aan de grote winkelketens die je in elke stad aantreft. De Kat pleitte ook voor een project 'Ik bouw mijn winkel in Almere', waar ondernemers een stuk winkelruimte kunnen kopen op maat, net zoals in Poort het project 'Ik bouw mijn huis in Almere' succesvol was.

Wethouder Maaike Veeningen liet afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt weten gecharmeerd te zijn van dat idee. Ze gaat onderzoeken of dit haalbaar is. Dat onderzoek moet voor de zomer afgerond zijn.