Weinig weerstand tegen appartementencomplex op plek The Lake

18 november 2020 10:00

Door Marcel Beijer

STAATSLIEDENWIJK – Bewoners van de Staatsliedenwijk lijken weinig weerstand te hebben tegen de plannen voor het appartementencomplex Oasis City op de plek van voormalig danscentrum The Lake. Er is weinig interesse in (virtuele) informatiebijeenkomsten en een opgestelde petitie is nog geen veertig keer ondertekend.

Projectontwikkelaar Integer Vastgoed heeft plannen voor een appartementencomplex aan de Willem Dreesweg, op de plek van partycentrum The Lake, dat al enige tijd gesloten is en zal worden gesloopt. Vanwege de problematische participatieprojecten van de gemeente, wilde de projectontwikkelaar de bewoners daarom liever zelf meenemen in het project. Inmiddels zijn er twee informatiebijeenkomsten geweest. Dat moest, vanwege de coronamaatregelen, uiteraard digitaal.

Bewoner Ron Willard meldt dat die bijeenkomsten niet massaal zijn bezocht. "Dat is jammer, maar het was ook erg lastig om dat technisch voor elkaar te krijgen. Tijdens die bijeenkomsten kreeg ik het idee dat Integer Vastgoed het plan gewoon wil doordrukken. Voor mijn volledige argumentatie was geen tijd tijdens de bijeenkomst. Het gebouw betekent een ontwrichting van onze woonomgeving. Zo houdt het de zon tegen en vrezen we tijdens de bouw wateroverlast."

Willard vindt Oasis City mooi, maar staat wat hem betreft op de verkeerde plek. " Die prachtige dakterrassen kijken straks uit over de Spoordreef. Moet je dat willen? Onze wijk ervaart al veel geluidsoverlast, met dit gebouw zal dat alleen maar toenemen, evenals de parkeeroverlast."

Petitie

Inmiddels is er een petitie opgesteld die overigens niet oproept om de bouw te stoppen, wel om het minder hoog te laten worden. Op het moment van schrijven is deze petitie 36 keer ondertekend. Dat duidt niet op massale weerstand. Toch ziet Willard het complex liever helemaal niet verschijnen. "Ik weet dat bewoners altijd bezwaar maken als er iets in hun wijk wordt gebouwd, maar Oasis City vind ik extreem. Ik heb die bezwaren nu aan de gemeente doorgegeven. Ik hoop dat ik daar gehoor vind."

Het liefst heeft Willard helemaal geen woningbouw op de bewuste plek. "Er rust een horecabestemming op, maar dat veroorzaakt waarschijnlijk ook overlast. Een kantoorgebouw zou mooi zijn, of een sportschool."

Het pand komt dicht op de Spoordreef te staan. (Artist impression: aangeleverd)