Wandelen over de nieuwe snelweg A6

13 maart 2019 09:09

ALMERE - Almeerders kunnen zaterdag 30 maart al wandelend een kijkje nemen op de nieuwe parallelbaan ter hoogte van het Weerwater. Een eenmalige kans want een week later wordt dit deel van de snelweg in gebruik genomen door het verkeer.


Vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur is het die dag mogelijk om onder begeleiding van medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Parkway6, over de snelweg te lopen. Op de parallelbaan kunnen bezoekers een stuk wandelen en meer informatie krijgen over de werkzaamheden. Voor kinderen tot 13 jaar zijn er allerlei leuke activiteiten. Ze krijgen ook een leuk aandenken voor het bezoek aan deze bijzondere locatie.
De parallelbaan is niet vrij toegankelijk. Uit veiligheidsoverwegingen is deelname aan het evenement alleen mogelijk voor wie zich van te voren aanmeldt via deze site. Het aantal plaatsen is beperkt. De locatie is helaas niet toegankelijk voor minder-validen.

Hoofd- en parallelrijbaan


Vanaf 8 april worden de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam, tussen de Hoge Vaart en Almere Havendreef, in gebruik genomen. Hierdoor neemt de filedruk in de ochtendspits richting Amsterdam verder af.

Gerelateerd

X