Walibi Holland veilt achtbaan-onderdelen voor stichting Opkikker

22 februari 2019 13:11

BIDDINGHUIZEN - Attractiepark Walibi Holland organiseert op zaterdag 16 maart een bijzondere veiling ten behoeve van de Almeerse stichting Opkikker. Vanaf 14.00 uur gaat een groot aantal onderdelen van de Robin Hood-achtbaan onder de hamer. De opbrengst wordt gebruikt om zoveel mogelijk zieke kinderen en hun families een compleet verzorgde dag in het park te bezorgen.


Hoewel een groot gedeelte van de oude houten achtbaan Robin Hood als basis gebruikt wordt voor de bouw van de nieuwe achtbaan Untamed, zijn er veel onderdelen die niet meer hergebruikt kunnen worden. Die items worden nu geveild voor het goede doel. De veilingitems zijn op een houten sokkel bevestigd (vervaardigd uit de houten constructie van Robin Hood) en voorzien van een naamplaatje met de tekst ‘Ter herinnering aan Robin Hood’.
Voorbeelden van items die 16 maart onder de hamer gaan, zijn het entreebord van Robin Hood, het stationsbord, de doelschijf uit Sherwood Forest en zelfs een six-seater uit de trein. Ook worden diverse kleinere items geveild, zoals een heupbeugel, een treinwiel of een liftkettingschakel.
De veiling heeft een beperkt aantal plekken. Iedereen die mee wil bieden op de items van Robin Hood kan zich inschrijven via Walibi.nl/veiling. Op de pagina is ook het dagprogramma en een volledige lijst van de veilingitems te vinden. Meebieden kan al vanaf 20 euro. Iedereen die meebiedt, zorgt daarmee ook voor een positieve boost voor zieke kinderen en hun families. Zij kunnen van de opbrengst genieten van een onbezorgd dagje pretpark.

Gerelateerd

Garagebox
EHBT
X