Vruchtbare dialoog over de toekomst van Almere als studentenstad

01 juni 2011 05:00

STAD CENTRUM - In de Carlton toren gingen dinsdag 24 mei studenten in gesprek met Almeerse horeca-vertegenwoordigers, sportverenigingen en cultuurorganisaties. De ‘dialoogavond’ over de vraag hoe Almere een nog aantrekkelijkere studentenstad kan worden, werd door 120 belangstellenden bezocht.


De avond werd georganiseerd door studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A., hogeschool Windesheim Flevoland en CAH Almere. Wethouder Peeters van sport en onderwijs markeerde de avond als het mogelijke begin van een nieuwe fase in de ontwikkeling van Almere als studentenstad. Hij refereerde daarmee aan de sterke uitbreiding van het aantal hbo-opleidingen in de komende jaren, waardoor in de toekomst steeds meer jongeren in Almere zullen studeren en wonen.
Studenten, sportverenigingen, ondernemers, gemeente Almere, de Kamer van Koophandel, een woningcorporatie en mensen van politieke partijen en kunst- en cultuuruitingen gingen met elkaar in gesprek over hoe Almere een echte studentenstad kan worden. Wat willen de verschillende partijen, wat verwachten ze van elkaar en wat kunnen ze elkaar bieden?

Almere studentenstad

Eén van de in samenwerking met Almeerse studenten geïnteresseerde ondernemers is de Almeerse Urmila Jagroep. Als betrokken Almeerse en zelfstandig onderneemster vindt ze het erg belangrijk om deze nieuwe doelgroep, die groeiend is, nader te leren kennen. "Wie weet wat voor kansen voor het grijpen liggen”, zegt Jagroep.
“Het was een erg gezellige, maar ook een doelgerichte avond om tot concrete plannen te komen. Voor mij zou het fijn zijn dat ik voor meestal kortlopende klusjes makkelijk in contact kan komen met een student die kan doen wat ik zoek. Daarnaast was het een leuke avond om te netwerken”, besluit Jagroep.
Op www.almere-studentenstad.nl zal de komende tijd meer informatie te vinden zijn over het vervolg van deze avond en de resultaten die mogelijk worden bereikt.