Vrouw mishandeld en beroofd op koopavond in Stad

01 november 2019 11:53

STAD CENTRUM - Op donderdag 31 oktober is rond de klok van 20.15 een 18-jarige vrouw uit Lelystad mishandeld, uitgescholden en beroofd op de Diagonaal in Almere. De 17-jarige verdachte uit Almere is aangehouden. De politie zoekt nog naar getuigen van dit incident.

 

Het slachtoffer had een avondje geshopt in Almere. Toen zij op De Diagonaal wandelde met haar tassen vol met nieuwe spullen, hoorde zij op afstand geschreeuw van een meisje. Daarna zag ze zowel het meisje als een jongeman op haar afkomen en werd ze door het meisje geslagen in haar gezicht. Er ontstond een heftig gevecht waarbij mensen de vrouwen een paar keer uit elkaar hebben geprobeerd te halen. Toen het slachtoffer het uiteindelijk voor elkaar kreeg om met behulp van omstanders op te staan zijn, renden het meisje en de jongeman weg richting de bushalte van het Stadshuisplein in Almere. Vervolgens zag het slachtoffer dat al haar zojuist gekochte spullen er niet meer lagen.

 

Getuigenoproep

De politie heeft door het duidelijke signalement van het slachtoffer het 17-jarige meisje snel kunnen aanhouden. De politie komt heel graag in contact met de getuigen van deze vechtpartij en de mensen die hebben geholpen de ruzie te stoppen. Deze mensen kunnen bellen naar de politie Almere Stad-Haven via0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Gerelateerd

X