Vrijwilligers Zorggroep Almere in het zonnetje gezet

03 december 2019 07:55

HAVEN CENTRUM - Vaak zijn de vrijwilligers van Zorggroep Almere met hun cliënten in de weer. Maar dat gold niet op de middag van woensdag 27 november. Die middag organiseerde Zorggroep Almere namelijk een speciaal vrijwilligersevent, waarin de vrijwilligers in het zonnetje werden gezet als dank voor alles wat ze doen.

Ruim 100 vrijwilligers van de Zorggroep kwamen naar de Goede Rede in Almere Haven. Vrijwilligers van alle woonzorgcentra en dagactiviteiten, van gezondheidscentrum De Haak en van Flevoburen. Allen gaven ze gehoor aan de uitnodiging voor deze middag waarin ontmoeten en leren centraal stonden. 

Trots
Zorggroep Almere is trots op haar vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar in de zorg. Dat mocht wel eens benadrukt worden. Lidy Hartemink, raad van bestuur van Zorggroep Almere sprak daarom ook uitgebreid haar dank uit voor het vele werk dat de vrijwilligers verzetten. Zorggroep Almere heeft ruim 600 vrijwilligers. Zij zetten onbetaald hun talenten in voor de zorg van de cliënten. Van wandelmaatje tot klusjesman en van verzorger van de dierenweide tot gastvrouw in een gezondheidscentrum. Allen hebben ze hetzelfde doel: de medemens helpen.


Praktische kennis
Uit het vrijwilligerstevredenheidsonderzoek dat Zorggroep Almere afgelopen jaar hield, kwam naar voren dat veel vrijwilligers graag meer kennis willen over de mensen voor wie zij zich inzetten. In de meeste gevallen zijn dit oudere bewoners. Daarom stond de middag niet alleen in het teken van elkaar ontmoeten, maar ook in het opdoen van kennis. Zo waren er diverse leerzame workshops. Bijvoorbeeld over de invloed van muziek op de gezondheid en de levenskwaliteit, over onbegrepen gedrag door het ouder wordende brein en non-verbale communicatie met mensen met dementie.


Heel tevreden
Zowel de vrijwilligers als de organisatie toonden zich na afloop heel tevreden over de middag. Gemiddeld kreeg de organisatie een 8,3, een mooi compliment. “Het was heel fijn om elkaar te ontmoeten” en “ik heb veel geleerd over hoe om te gaan met mijn cliënten” waren veel gegeven reacties die vrijwilligers na afloop gaven. Vrijwilligers worden niet betaald, maar middels deze middag wilde Zorggroep Almere toch iets terugdoen voor degenen die zich belangeloos inzetten. Naast veel waardering en respect krijg je als vrijwilliger bij Zorggroep Almere gratis toegang tot diverse interessante opleidingen via GoodHabitz.
Heeft u ook interesse in vrijwilligerswerk bij Zorggroep Almere? Kijk op zorggroep-almere.nl/vrijwilligers naar de vacature en voor meer informatie.

Gerelateerd

X