Vrijwilligers druk bezig met opbouw Challenge Almere-Amsterdam

10 september 2019 07:08

ALMERE - De vrijwilligers van het Event support team zijn alweer een aantal dagen bezig met de opbouw van het evenemententerrein voor de Challenge Almere-Amsterdam op de Esplanade. 

 

Onder leiding van Roy Philip zijn er tijdens de opbouw voor het triatlonevenement gemiddeld 30 vrijwilligers bezig per dag. "De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van hekken, hekken voor de fietsen tot het aansluiten van de verlichting, alles van a tot z wat er nodig is voor het event. Dit doe je niet binnen een paar dagen vandaar ook dat er anderehalve week voor de Challenge begonnen wordt met de opbouw."

Philip, die op zijn 17e begon als vrijwilliger en 4 jaar later leidinggevende is, vindt het dankbaar werk. Inmiddels zet hij zich alweer 15 jaar graag in voor de vele atleten, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers. Hij regelt hapjes en drankjes, maar ook materieel zoals tenten, sanitair en voertuigen. Hij ziet zijn team als één grote familie. Zodra de Challenge is afgelopen begint Philip alweer aan de voorbereidingen voor volgend jaar, wanneer de WK triathlon in Almere wordt gehouden. 

 

In totaal werken er zo'n 700 vrijwilligers, op tal van gebieden, mee aan de Challenge Almere-Amsterdam, die dit weekend plaatsvindt. Ruim 3700 atleten uit 56 verschillende landen staan straks aan de start van het EK Long Distance, de Middle Distance of één van de vele andere side-events. Kijk voor het programma op https://www.challenge-almere.com/nl/atleten/programma/

Gerelateerd

X