Vrees voor verplaatsing AH Stedenwijk

19 november 2019 12:15

STEDENWIJK – Het Spoorwegpensioenfonds, een stichting voor vermogensbeheer, vreest dat er plannen zijn om de Albert Heijn in Stedenwijk te verplaatsen naar de rand van de wijk, op de plek waar nu tennisvereniging Het Nieuwe Lands is gevestigd.

Vorige maand gaf de tennisclub aan graag naar het stadsdeel Poort te willen verhuizen. ‘Via ons netwerk hebben wij begrepen dat er momenteel gesprekken plaatsvinden aangaande de mogelijke verplaatsing van de Albert Heijn Stedenwijk’, schrijft het Spoorwegpensioenfonds naar de gemeente. ‘Bovendien lazen wij in de lokale media dat de tennisvereniging op korte termijn zou willen verhuizen. Dit zijn tekenen dat een mogelijke verplaatsing van de Albert Heijn in Stedenwijk wellicht weer besproken wordt.’

De AH in Stedenwijk is momenteel aan het ‘s-Hertogenboschplein gevestigd. Dat is midden in de wijk, bij buurtcentrum De Inloop.

Het fonds vreest dat verplaatsing van de supermarkt een wijk-overstijgend karakter krijgt als hij naar de rand van de wijk wordt verplaatst. ‘De voorzieningen in de omliggende wijken (Muziekwijk, Literatuurwijk, Noorderplassen en Kruidenwijk) zullen door deze mogelijke verplaatsing meer of minder zwaar worden geraakt en mogelijk zouden deze als gevolg van de verplaatsing niet kunnen worden gehandhaafd’, aldus het fonds. ‘Wij zijn van mening dat een mogelijk verzoek voor verplaatsing van de supermarkt door de gemeente op voorhand moet worden afgewezen op grond dat de detailhandel in de omliggende wijken hier veel last van zal ondervinden en de levensvatbaarheid zal aantasten. Hierdoor zal de fijnmazige detailhandelsstructuur derhalve ernstig in gevaar worden gebracht’.

Gerelateerd