Vragen over racisme

15 juni 2020 10:35

ALMERE – De fractie van NIDA wil van de gemeente cijfers zien over discriminatie en geweldmisbruik bij de politie, de ChristenUnie roept op tot een brede maatschappelijke discussie in Almere.

NIDA-raadslid Hassan Buyatui heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een nieuw wetsvoorstel over politiegeweld dat op dit moment in de Eerste Kamer ligt. Dit wetsvoorstel geeft de politie ruime bevoegdheden om geweld toe te passen. Buyatui: "We zijn van mening dat geweld alleen in het uiterste geval toegepast mag worden door de politie, mits proportioneel. We vragen dan ook de burgemeester om deze boodschap richting de politie te adresseren."

ChristenUnie

De ChristenUnie roept met een motie op om tot een brede maatschappelijke discussie in Almere te komen, waarbij alle betrokken partijen met elkaar in gesprek gaan. Fractie-assistent Kees Hendriksen wil daarbij van de organisatoren van 'Ally tegen racisme' horen welke ervaringen zij hebben met racisme in Almere en een oproep doen om iedereen die zich gediscrimineerd voelt aan dit gesprek deel te nemen. Ook zou er op de website van de gemeente een meldpunt moeten komen waar meldingen kunnen worden gedaan.

Kickbokser Remy Bonjasky was één van de sprekers, afgelopen zondag bij de demonstratie 'Ally tegen racisme' (Foto: Fred Rotgans)