Voorbereidingen Almere City Run in volle gang

16 maart 2011 06:00

STAD - De voorbereidingen voor de Almere City Run, hét hardloopevenement zondag 29 mei, zijn in volle gang, aldus Barteld Oppers, voorzitter van de stichting. Daar komt veel bij kijken.


Citymall Almere is opnieuw hoofdsponsor: lopers en publiek kunnen op sportieve wijze kennismaken met Citymall Almere doordat het parcours door het centrum loopt. Een goede promotie van het centrum. Voor de jeugd zijn er de speciale Kids First Kinderopvang Run en de School Run. Beide sponsorslopen voor Stichting Opkikker zijn bedoeld om geld in te zamelen om gezinnen met zieke kinderen een dagje uit de sores te halen.

Almere City Avenu Business Run

Voor de zakelijke loper is er de Almere City Avenu Business Run. In teamverband strijden bedrijven om een wisselbokaal. Na de wedstrijd kunnen de zakelijke deelnemers netwerken tijdens de borrel in Theatercafé Waterfront. Almere City Marketing ondersteunt het evenement en heeft subsidie toegekend. De subsidieaanvraag voor de gemeente is onderweg.
Een dergelijk grootschalig evenement kan alleen bestaan door sponsoring, de organisatie is dan ook blij met alle bedrijven die hun bijdrage geven. Zonder de medewerking van vrijwilligers geen Almere City Run. Met kracht is het een evenement voor en door Almeerders.
Website: www.almerecityrun.com

Barteld Oppers betreurt het dat op www.almerecityrun.nl een tekst staat die niet op waarheid berust. "De url (adres van de website, red.) van de .nl-site is niet in onze handen. De tekst er op schaadt het imago van de hardloopwedstrijd. Juridisch zijn er stappen ondernomen om dit zo snel mogelijk recht te trekken, maar helaas kost dat tijd", vertelt Barteld. "Ik wil daarom met klem benadrukken dat wij als bestuur samen met sponsors, subsidieverschaffers en vrijwilligers er alles aan doen een succesvol hardloopevenement neer te zetten en noem daarbij de enige en juiste website: www.almerecityrun.com. Dus wilt u meelopen, zich aanmelden als vrijwilliger of sponsor, raadpleeg dan die website."