Volop jonge dieren geboren bij Stad en Natuur

27 maart 2020 07:30

ALMERE - Het is lente en dat betekent dat er bij Stad & Natuur volop jonge dieren worden geboren. Die trekken zich niks aan van het Coronavirus en de gedwongen sluitingen van de locaties. De dieren bezoeken gaat nu niet, maar de beheerders plaatsen extra veel foto's en filmpjes om iedereen op afstand toch mee te laten genieten.

 

Zo is er een geitenvierling geboren op Kinderboerderij den Uylpark en een heel bataljon aan lammetjes bij Schaapskudde Almere. De lammetjes bij de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos mogen zelfs al naar buiten in het frisse lentegras en bij Kinderboerderij de Beestenbende legt een eigenwijze kip haar eieren in de (schone) kattenbak. Omdat al deze locaties gesloten zijn voor het publiek, laat Stad & Natuur de komende tijd iedereen meegenieten van het vrolijke lentenieuws via de verschillende Facebookpagina's en Instagram.

 

Foto's en filmpjes
"Normaal gesproken is het voorjaar de drukste en leukste periode op de Kinderboerderij", aldus beheerder Mariska Oostland van Kinderboerderij Den Uylpark. "De lammetjes worden dan volop geboren en veel buurtbewoners komen langs om ze te bewonderen. Nu kan dat allemaal niet, daarom maak ik maar extra foto's en filmpjes die ik weer naar mijn collega's stuur om op de social media te zetten. Zo kan iedereen er toch nog een beetje bij zijn. We merken wel dat onze volgers dit soort nieuws ook nodig hebben, ter afleiding van al het nieuws over Corona."

 

Schaapskudde
De beheerders van Stad & Natuur zijn allemaal wel aan het werk om de dieren te verzorgen. Voor Schaapskudde Almere ligt een sluiting ingewikkelder. Deze kudde staat momenteel met alle lammetjes in de wei ergens in Almere Haven en verplaatst meerdere keren per week. Met name vorige week merkte herder Jasper Willems dat het erg druk werd: "Mensen genoten van het mooie weer en kwamen even de lammetjes bewonderen. Maar dat werd erg druk. We hebben toen via onze Facebookpagina en Instagram opgeroepen om dat minder te doen en afstand te bewaren. Sinds de nieuwe maatregelen van het RIVM, merk ik gelukkig wel dat het minder wordt. De oproep is nu vooral om ons online te volgen voor leuke foto's en filmpjes. We doen online ook even geen mededelingen meer waar we exact staan, dat verschilt per dag en we willen niet aanmoedigen langs te komen."

 

De dierenlocaties van Stad & Natuur zijn op Facebook te vinden onder de volgende namen:
Kinderboerderij den Uylpark, Kinderboerderij de Beestenbende, Vroege Vogelbos en Schaapskudde Almere. Ook via de algemene pagina Stadennatuur wordt van alles gedeeld wat met de natuur te maken heeft. Op Instagram volg je het dieren- en natuurnieuws via Stadennatuuralmere en Schaapskudde Almere.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
Garagebox
X