Volkswagen Golf Variant ruimer en digitaler

29 september 2020 00:00

ALMERE – Net als de hatchback is de nieuwe Volkswagen Golf Variant ruimer én digitaler dan ooit. En dankzij onder meer mild-hybride-technologie en twin-dosing-inspuiting zet hij ook op het gebied van efficiency flinke stappen. De nieuwe Golf Variant is vanaf medio oktober te bestellen. Prijzen zijn nog niet bekend.

De nieuwe Golf Variant ziet er, net als de Golf hatchback, dynamischer uit, die mede dankzij de licht aflopende daklijn, die fraai aansluit op de dakspoiler. De nieuwe Golf Variant is 4,63 meter lang en de wielbasis groeide met 6,6 centimeter tot 2,69 meter. Het laat zich raden dat daardoor de binnenruimte ook is toegenomen. Zo is er op de achterbank bijna een halve decimeter meer beenruimte en nam de laadruimte met 6 liter toe tot 611 liter (max. 1.642 liter).

Variant

In de Variant dezelfde motoren als in de nieuwe Golf. Daaronder de e-TSI benzinemotoren met mild hybride-technologie. De TDI dieselmotoren maken gebruik van twin-dosing-inspuiting met twee SCR-katalysatoren (Selective Catalytic Reduction) en AdBlue-injectie. Dit innovatieve systeem zorgt voor een sterke vermindering van de uitstoot van stikstofoxiden (NOx). Daardoor horen de nieuwe TDI-motoren tot de schoonste en meest efficiënte dieselmotoren ter wereld.

Standaarduitrusting

Elke Golf Variant krijgt een omvangrijke standaarduitrusting mee. Altijd inbegrepen zijn onder meer de Digital Cockpit Pro, het online infotainment system 'Ready to Discover' met 10,0-inch touchscreen, DAB+ digitale radio, We Connect en We Connect Plus online diensten, een multifunctioneel stuurwiel, LED koplampen en LED achterlichten, Air Care Climatronic automatische airconditioning en Bluetooth-telefonie. Ook de nieuwste assistentiesystemen zijn standaard, waaronder Lane Assist, Front Assist met City Emergency Braking en voetgangersherkenning en de nieuwe functie waarmee de Golf Variant automatisch afremt in een bocht als er tegemoetkomend verkeer wordt gesignaleerd.

Ook standaard zijn het elektronische sperdifferentieel XDS, Keyless start, licht- en regensensor en de Car2X-functie.

Door de iets aflopende daklijn heeft de nieuwe Volkswagen Golf Variant een dynamisch uiterlijk. (Foto: Ingo Barenschee)

De laadruimte is maximaal 1.642 liter groot en dat is 221 liter meer dan voorheen. (Foto: Inog Barenschee)

Gerelateerd

123inkt
Kringloop