'Viva la Vida': concert van Popkoor BinnensteBuiten en AJSO

30 maart 2011 05:00

STAD CENTRUM - Popkoor BinnensteBuiten gaat de uitdaging aan: zondag 15 mei geeft het koor samen met het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) een concert. Het publiek kan genieten van een prachtig optreden in de grote zaal in de Schouwburg.


Het koor heeft met haar shows 'Mad World' en 'Jump' bewezen dit uitdagende project aan te kunnen. "Zeker weten", zegt Jetse Bremer, dirigent van het Popkoor. "Het koor wil graag leuke hedendaagse popmuziek op een originele manier brengen. Dan is de samenwerking met het AJSO echt de slagroom op de taart", aldus Bremer. "Het heeft wel iets weg van de Night of the Proms", zegt Monique Vork, artistiek leidster van het koor. "Het programma voor die middag is geschikt voor jong en oud."
Het gaat een unieke gebeurtenis worden. "Ja, hoe vaak kun je nu, in Almere, een popkoor zien en beluisteren dat begeleid wordt door een klassiek orkest dat bestaat uit jeugdige talentvolle musici?" zegt Monique. "We hebben de show 'Viva la Vida' genoemd, naar het nummer van Coldplay. Het past goed bij het koor en het orkest. Jeugdige energie is wat we over willen brengen. Bovendien, het is ook zo als het er staat 'Leef het leven', dat is waar het die middag om gaat."
Kaarten voor de show van zondag 15 mei zijn te bestellen via reserveer@popkoorbinnenstebuiten.nl of via de website www.popkoorbinnenstebuiten.nl.