Vis à Vis opgelucht door komst nieuwe kraan

09 juli 2020 14:50

ALMERE - Theatergezelschap Vis à Vis is opgelucht. Deze week is de nieuwe hijskraan van het gezelschap geïnstalleerd. Deze kraan is nodig voor het voortzetten van de voorstellingen, nadat de vorige kraan kapot was gegaan.

Het theatergezelschap doopte de nieuwe kraan 'Tilly', met daarbij feestelijke champagne en bitterballen.

Tijdens de laatste speeldag van de afgelopen wintervoorstelling Deep Ocean, ging de tweede versnelling van de hijskraan kapot. De kraan die in bijna alle voorstellingen van Vis à Vis een prominente rol speelt was niet meer bruikbaar. Bij gebrek aan de gebruikelijke trekkenwand (uit het binnentheater) heeft dit buitentheater immers een alternatief nodig om de grote decorstukken te hijsen en special effects te realiseren.

Na een lange zoektocht naar een betaalbaar en veilig exemplaar en met behulp van jarenlange sponsor Van der Spek Vianen B.V., is begin juli het nieuwe exemplaar vanuit Tsjechië in Almere aangekomen. De torenkraan is onder andere gebruikt voor de bouw van de Žižkov-televisietoren, of Vinohrady toren, in Praag (216 meter hoog). "We zijn blij met de al jarenlang bestaande relatie en dat we weer mee kunnen helpen aan de voorstellingen" zegt Jacco Veldhuizen, sales manager.

Met behulp van een tweede telescoopkraan werd het gevaarte van ruim 40 meter hoogte, in elkaar gezet. De kapotte kraan zal op het terrein worden bewaard en in de toekomst, in de traditie van het upcyclende gezelschap, weer in een decor worden verwerkt.

Zonder de nieuwe kraan, zou het Spektakel Theaterstuk ROBOT, dat vanaf 12 augustus weer zal starten, niet uitgevoerd kunnen worden.

De nieuwe kraan 'Tilly' is gedoopt met champagne. (Foto: aangeleverd).