Vis à Vis gaat weer van start

09 juni 2020 12:25

ALMERE – Na maandenlang puzzelen is het Vis à Vis gelukt. Het spektakeltheater gaat met de nodige maatregelen vanaf augustus de voorstelling ROBOT weer spelen op het Almeerderstrand.

"We hebben alle veiligheidsmaatregelen genomen om ons publiek te kunnen ontvangen. Op onze ruime tribune, waar normaal gesproken 720 personen plaats kunnen nemen ontvangen we nu maximaal 135 personen. Dit zijn er inderdaad meer dan 100, want wij zijn een openluchttheater, dus wij vallen onder de categorie buitenactiviteiten", aldus Mascha Selhorst, hoofd commerciële zaken.

Steun

Vis à Vis is voor de uitvoering van dit plan, gesteund door diverse partners, fondsen en sponsoren, zoals de BankGiro Loterij, het Fonds Podiumkunsten, BUN en Amvest, die allemaal wilden bijdragen aan het mogelijk maken van theater in deze bijzonder lastige tijden. Ook de gemeente staat naast Vis à Vis in de samenwerking op het gebied van veiligheid.

Covid-33

"De voorstelling ROBOT speelt zich al af in de toekomst, dus we hadden voldoende inspiratie om de 1,5 meter als inspiratiebron te gebruiken. Onze personages hebben te stellen met COVID-33, maar hebben daar allang een weg in gevonden", aldus Marianne Seine, artistiek kernlid. Vanaf 12 augustus zal het terrein op het Almeerderstrand de poorten weer openen voor bezoekers van de voorstelling ROBOT. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaartien zijn hier verkrijgbaar.

Een scène uit de voorstelling ROBOT. (Foto: Anna van Kooij)