Vernieuwde Land Art Flevoland tours in mei van start

19 april 2019 08:48

FLEVOLAND - Land Art Flevoland organiseert sinds 2013 bustours langs de bijzondere landschapskunstwerken die in Flevoland te vinden zijn. Dit jaar zijn de tours voor het eerst thematisch ingestoken. De vernieuwde tours gaan in mei van start.


Zo is er een tour waarin de ontstaansgeschiedenis van Flevoland centraal staat; een kunsthistorische tour over de Flevolandse Land Art in internationaal perspectief; een route door het oudere Noorden en een route door het relatief jongere Zuiden van Flevoland; en voor de fanatiekelingen een tour langs alle negen landschapskunstwerken.
Wie meegaat, leert alles over het ontstaan van Land Art, hoe deze kunststroming in de jaren zeventig vanuit de VS overwaaide naar Nederland en waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd.

Programma

26 mei: Het Verhaal van Flevoland, over de totstandkoming van de polder.
30 juni: De Noordelijke Route, de oudste plekken van Flevoland én de nieuwste landschapskunstwerken.
28 juli: De Zuidelijke Route, natuur, erfgoed en vier landschapskunstwerken in Zuidelijk Flevoland.
25 augustus: Het Verhaal van de Land Art, kunsthistorische tour die begint bij het Stedelijk Museum Amsterdam.
29 september: Bezoek alle negen landschapskunstwerken van Flevoland in één dag.
Land Art Weekend

Op 1 en 2 juni wordt ook weer het Land Art Weekend georganiseerd. Bezoek tijdens dit weekend één of meer locaties en krijg ter plekke uitleg van een enthousiaste gids. Kinderen kunnen aan de hand van doe-opdrachten op ontdekkingstocht. Eind april wordt het programma bekendgemaakt.
Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.landartflevoland.nl.

Gerelateerd

HV Almere
Rijbewijs in een dag
X