Vermiljoenstraat krijgt toch voetpad

18 mei 2020 14:00

REGENBOOGBUURT – De Vermiljoenstraat in de Regenboogbuurt krijgt toch een verhard voetpad. Dat bevestigt de gemeente. Elders in de wijk worden de voetpaden vervangen zodat een situatie als in een woonerf ontstaat. De gemeente luisterde naar de klachten van de bewoners en draait in de Vermiljoenstraat de beslissing terug.

In de Regenboogbuurt wordt momenteel een forse renovatie uitgevoerd waarbij de graszones, tussen de rijweg en het voetpad worden doorgetrokken tot de tuinhekken. Bewoners van de Vermiljoenstraat waren het oneens met die beslissing. Zij vonden de situatie gevaarlijk voor spelende kinderen, juist omdat er door automobilisten soms hard gereden wordt in de straat. Een bewoner startte een petitie die door bijna alle bewoners werd ondertekend.

Doorslaggevend

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de petitie doorslaggevend is geweest bij het terugdraaien van het besluit. "Het geldt ook alleen voor de Vermiljoenstraat. In de Rougestraat bijvoorbeeld ontstond bij een paar bewoners ook onrust over het weghalen van de voetpaden. Daar hebben we een enquête onder de bewoners gehouden. De uitkomst was dat de meerderheid van die geen voetpaden wilde."

Inmiddels is de renovatie volop aan de gang. De straten worden daarbij ook flink opgehoogd. Dat zorgt weer voor andere problemen. Sommige voortuinen van bewoners zijn in de loop der jaren dermate ingezakt dat ze ook moeten gaan ophogen.

De bewoners van de Vermiljoenstraat zijn in ieder geval blij dat de gemeente geluisterd heeft naar hun bezwaren. In de straat komt nu aan één zijde een voetpad.

De petitie werd eerder dit jaar overhandigd aan wethouder Hilde van Garderen die besloot aan de wens van de bewoners te voldoen. (Foto: Aangeleverd)