Verdacht object blijkt geen explosief maar knutselproject

19 oktober 2018 11:43

ALMERE - De omgeving van de tunnel aan de Hospitaaldreef in Almere Centrum is vanmiddag ontruimd, nadat rond 12.30 uur een verdacht object werd aangetroffen. Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het object verwijderd. Het blijkt niet om een explosief te gaan, maar om een knutselproject dat leerlingen hebben gemaakt bij KAF.

Op de stoep bij de ingang van de tunnel op de Hospitaaldreef lag vanmiddag een object dat leek op een explosief. De politie en handhavers van de gemeenten hebben uit voorzorg de directe omgeving ontruimd en afgezet en de tunnel voor al het verkeer afgesloten. Op de wegen in en rond het centrum stonden lange files. Ook de woningen en panden in de directe omgeving werden ontruimd, waaronder sportschool Basic Fit, de parkeergarages, de bibliotheek en een deel van het Flevoziekenhuis. Het gemeentehuis was opvanglocatie voor alle geëvacueerden.

Er waren veel hulpdiensten aanwezig. De explosievenopruimingsdienst was ter plaatse om met een robot het object te verwijderen en nader te onderzoeken. Het bleek niet om een explosief te gaan, maar om een knutselproject dat Almeerse leerlingen hebben gemaakt in het Space Waste Lab bij KAF. Een ouder van de leerlingen liet op Facebook weten het object als zodanig te herkennen. Bij de Almeerse jeugd gaat op Snapchat een filmpje rond waarop te zien is hoe een op het betreffende object gelijkend voorwerp in elkaar wordt geknutseld. De projectleider van KAF heeft inmiddels aan persbureau ANP bevestigd dat het om een knutselproject van leerlingen gaat en zegt te betreuren dat er zoveel commotie over is ontstaan. De politie is direct gebeld toen duidelijk was om wat voor voorwerp het ging. Het knutselproject bestond uit een kartonnen koker met draadjes die naar een batterij leiden, die een lampje laat branden.

 

Gerelateerd

X