Verbreding Hogering begint eind april

19 maart 2019 12:11

ALMERE – Eind april wordt begonnen met de werkzaamheden aan de Hogering. De rondweg van Almere krijgt tussen de A6 en de Contrabasweg een extra rijstrook. De werkzaamheden zijn nodig om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. Momenteel staan er in de spits vaak files op de rondweg van Almere.


Bij de werkzaamheden aan de Hogering krijgt de weg tussen de Elementendreef en de Hollandsedreef in beide richtingen één extra rijstrook. Bij de kruisingen met de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef wordt de Hogering verdiept aangelegd. Hierdoor worden de kruisingen ongelijkvloers en verdwijnen de verkeerslichten voor het doorgaande verkeer. Door de aanleg van verlengde in- en uitvoegstroken wordt het verkeer gelijkmatiger op- en afgeleid van de Hogering. Tot aan de Contrabasweg wordt geluidsreducerend asfalt aangelegd en tussen de Herman Gorterweg en de spoorbrug komt een verhoogd geluidsscherm. De spoorbrug hoeft daarbij niet te worden aangepast.

Werkzaamheden


Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken in beide richtingen open. Ook blijven de omliggende wijken en bedrijventerreinen gewoon bereikbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Hogering in het voorjaar van 2022 afgerond. De maximum snelheid blijft 80 kilometer per uur.
Het project is een samenwerking tussen de provincie Flevoland, de gemeente en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De totale kosten bedragen ruim 54 miljoen euro.
De aanpak van de Hogering is noodzakelijk om de groei en ontwikkeling van Almere de komende jaren mogelijk te maken. De groei van Almere Poort en Almere Pampus zorgt voor een toename van verkeer. Momenteel staan op de Hogering in de spits vaak forse files.
Op de website van de provincie is een 3D-projectie van de toekomstige weg te zien.

 

Inloopavond


In buurthuis Het Boegbeeld aan de Prozastraat 121 wordt op dinsdag 26 maart van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond voor geïnteresseerden gehouden. Medewerkers van de provincie en de uitvoerder van het werk staan dan klaar om vragen te beantwoorden. Aanmelden kan via de site www.flevoland.nl/inloop

Gerelateerd

EHBT
Garagebox
X