Verbond der Almeerse Studenten opgericht

31 oktober 2017 10:28

TUSSEN DE VAARTEN – Op het kantoor van Almeer Notaris is donderdag 26 oktober het Verbond der Almeerse Studenten (V.A.S.) opgericht. Dit overkoepelend orgaan houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van Almeerse studenten op beleidsmatig en organisatorisch niveau.


Studentenwoningen, horeca in het stadshart, het vestigen van studentenverenigingen, subsidiegelden aanvragen en een aanspreekpunt zijn. Dat is waar het V.A.S. zich mee bezig gaat houden. “Met name de grotere organisatorische zaken en alle dingen die Almere tot een aantrekkelijke studentenstad maakt”, zegt voorzitter Daphne Schoenmakers. “De V.A.S. is een structurerend orgaan en is een grote stap in het kader van de ontwikkeling van Almere als studentenstad. De afgelopen jaren is gebleken dat Almere een vruchtbare plek is voor studenten om hier te studeren. Het aantal studenten neemt gestaag toe, Almere is een studentenstad aan het worden. Er zijn inmiddels vier studentenverenigingen die steeds meer laten zien dat ze erbij horen. En die studenten bieden de stad Almere veel kansen. Er komen jonge en actieve mensen bij die per studentenvereniging eigen activiteiten organiseren. Daarin is de stad nu redelijk goed voorzien, ik verwacht niet dat er binnen nu en vijf jaar een studentenvereniging bij komt. Maar je ziet door de toename van het aantal studenten wel dat er wat verandert in de stad.”

4 studentenverenigingen

De studentenverenigingen die betrokken zijn bij de V.A.S. zijn de Almeerse studentenroeivereniging Agon, A.S.W. De Zuiderzee, ['endzjin] S.V.E.I.A. en SV Bazinga! Volgens V.A.S.-voorzitter Schoenmakers studeert zeker 25 procent van die leden niet in Almere. “Het is heel leuk dat Almere plek biedt voor de verenigingen. Studenten die in Amsterdam of Utrecht studeren maar daar geen kamer kunnen vinden, gaan in Almere wonen. Almere is de ideale locatie voor een tijdelijke woning. Dat maakt dat je hier een leuke mix krijgt van mensen die in allerlei verschillende steden studeren. Gelukkig zien we dat ook in Almere het aantal studies toeneemt."
Studenten kunnen het Verbond der Almeerse Studenten benaderen met vragen of opmerkingen over het Almeerse studentenleven. Kijk voor meer informatie op www.vasalmere.nl