Veiling eerste Haringparty Almere brengt 27.500 euro op

03 juli 2017 13:57

ALMERE – De veiling van de eerste Haringparty Almere heeft woensdag 28 juni maar liefst 27.500 euro opgeleverd. De goede doelen Stichting Alkind en Zeedauw van Triade kregen allebei een cheque van 10.000 euro uitgereikt. Als verrassing doneerden de organisatoren 7.500 euro aan Kindervakantieland. Hoofdsponsor van het event, Rabobank Almere, reageert trots: “In Almere kan het dus écht!”


Ruim tweehonderd gasten bezochten de eerste Haringparty Almere op woensdagavond 28 juni in Brasserie Bakboord. Deze werd georganiseerd door de drie Almeerse Rotary clubs, Rotaract én serviceclub Inner Wheel Almere - ’t Gooi. Dagvoorzitter Niels van der Schaaff heette iedereen welkom en na een hapje en drankje opende burgemeester Franc Weerwind de avond officieel. Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma betrad aansluitend het podium en als volleerd veilingmeester veilde zij alle kunstwerken, uitstapjes en het kopstuk van de avond: het haringvaatje dat door de beroemde kunstenaar Peter Riezebos beschilderd was. De Almeerse band Soullution zorgde voor een swingende muzikale omlijsting, terwijl notarissen Auke van der Meer en Maarten Prinzce en accountant Ben Spelbos alle biedingen bij elkaar optelden. Het haringvaatje werd in co-creatie (50/50 procent) gekocht door Paul Raatgever, eigenaar van Proper Groep, Specialistische Reinigingsdiensten en Peter de Gast van de Nieuw Leven Facility Groep. Ze kregen een gesigneerd boek van de kunstenaar erbij.
Paul Offerman, mede-organisator van de Haringparty Almere: “Mooi om te zien dat onze gasten sportief tegen elkaar opboden, ook bij dit laatste kunstwerk. We zijn zeer verrast dat we in totaal 27.500 euro hebben kunnen ophalen. Dit is ver boven onze verwachting.”
De organisatoren willen volgend jaar wederom een Haringparty Almere organiseren.
Meer info: www.haringpartyalmere.nl

Gerelateerd

X