Veerdienst Almere vaart op 5 en 21 mei naar Pampus en Muiderslot

02 mei 2018 06:19

ALMERE - Tijdens de meivakantie en met Pinksteren vaart er weer een veerdienst van Almere naar Pampus en Muiderslot. Bezoekers kunnen meevaren op de klassieke boten van Veerdienst Almere en de schatten voor de kust van Almere ontdekken: het legendarische forteiland Pampus en het Middeleeuwse kasteel Muiderslot. Ook kunnen fietsen meegenomen worden om een tocht te maken door de Gooi- en Vechtstreek.


Op het kleine eiland Pampus staat een groot fort waar soldaten nog tijdens de eerste wereldoorlog de wacht hielden. Het fort is dan ook onderdeel van de voormalige Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. In het fort zijn rondleidingen, tentoonstellingen en speurtochten. Bovendien heeft het eiland een café waarvan het terras een van de mooiste uitzichten van Nederland heeft.

Piratenweek

Tijdens de meivakantie staat het eiland in het teken van de piratenweek, kinderen kunnen zich verkleden en er zijn extra activiteiten te doen. Op 21 mei wordt op Pampus het 'Proef Pampus' minifestival gevierd. Muiderslot is het best bewaarde Middeleeuwse kasteel van Nederland en al zevenhonderd jaar oud! Floris V en P.C. Hooft hebben hier gewoond. In het kasteel zijn niet alleen de tentoonstellingen bewonderen, maar ook een bezoek brengen aan de valkenier. Er zijn dagelijks gratis rondleidingen en er zijn speurtochten voor kinderen. Tijdens de meivakantie zijn er workshops zwaardvechten voor stoere jongens en meiden en junior-rondleidingen.
Vertrek 13.15 uur, terugkomst 17.45 uur. Vertreklocatie: Marina Muiderzand, IJmeerdijk 4, Almere.
Parkeren is gratis. Meer informatie: www.veerdienstalmere.nl