VBA stageprijzen voor Nu-Air en OBS De Archipel 

11 december 2018 12:25

Door Robert Mienstra

 

BUITEN – De Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) heeft Nu-Air en basisschool de Archipel uitgeroepen tot stagebedrijven van het jaar 2018. De prijsuitreiking vond plaats in het MBO College Almere tijdens het jaarlijkse VBA-ontbijt. De winnaars ontvingen ieder een grote beker uit handen van wethouder Maaike Veeningen (D66)

Basisschool De Archipel kreeg de prijs in de categorie ‘non-profit’. “De school verdient de prijs omdat zij de stagiaires veel extra uitdaging en mogelijkheden kunnen bieden door ROC studenten 2 jaar stage te lopen in plaats van de reguliere 1-jarige periode”, zei Wethouder Veeningen. “Stagiaires die daar aan de slag mogen, kunnen aan de basis van al het onderwijs al het verschil maken.”

Nu-Air  won in de categorie ‘profit’. “Jaarlijks worden meerdere stagiaires van niveau 1 tot en met 4 opgeleid. De jury vond het heel bijzonder om te zien hoe in dit bedrijf het leerproces centraal gesteld wordt. Ook studenten met een ingewikkelde begeleidingsvraag krijgen hier een eerlijke kans. Het  bedrijf heeft de maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel en dat levert door de samenwerking en het aanbieden van stages ook goed gekwalificeerd personeel op”, aldus de wethouder.

Nominaties
Marga Janse van het VBA was tevreden over de nominaties: “Docenten van het MBO College Amere hadden maar liefst 46 bedrijven genomineerd. Dat zijn er opvallend meer dan vorig jaar. De VBA juicht het natuurlijk toe dat studenten de kans krijgen om in de praktijk te leren wat het vak dat ze willen uitoefenen inhoudt en ook om zich daarin verder te ontwikkelen.”

 

VBA-ontbijt
Het VBA-ontbijt in het MBO-college Almere was tot in de puntjes verzorgd door studenten Niveau 2 die de opleiding tot allround medewerker volgen, een opleiding waar ze zelfs twee diploma’s bij kunnen behalen. Van ontvangst en garderobe, bediening tot voor iedereen een vriendelijk woord toonden de studenten aan dat ze goed op weg zijn om na het examen de vele vacatures in het Almeerse bedrijfsleven te gaan vervullen. Of om door te stromen naar de specialistische opleiding op niveau 3.

 

Gerelateerd

X