Van Rheenen Sport weer in beweging

25 mei 2020 09:10

ALMERE – Ook Van Rheenen Sport kreeg op 15 maart te maken met de lock down vanwege het coronavirus. "In het begin niet te bevatten. Van de ene op de andere dag de deuren gesloten, maar inmiddels komen we weer in beweging", aldus Jan Willem van Rheenen. "

"In de 35 jaar dat we nu actief zijn in Almere hebben we menig crisis doorstaan. Voorheen hadden we echter zelf de regie in handen, maar met de huidige crisis is dat totaal anders. De deuren dicht zonder inkomsten is een nieuwe realiteit waarop moeilijk een antwoord te vinden is."

Van Rheenen vervolgt: ''Wij hebben in al die jaren meegeholpen om het imago van de sportcentra omhoog te krijgen. We staan voor gezondheid en ook het sociale aspect is belangrijk. Er is ongeloof en woede in de branche door het gehele land omdat wij zó lang moeten wachten om de leden weer te mogen begroeten. We kunnen de leden op 1,5 meter afstand laten sporten. De luchtbehandeling is op orde. Wij zouden een delegatie van het Outbreak Management Team graag een rondleiding willen geven in het machinepark wat de luchtbehandeling betreft."

Outdoor sportbaan

Maar Van Rheenen gaat creatief om met de mogelijkheden die er tot nu toe zijn. "Vanaf het begin van de sluiting zijn er veel online lessen aangeboden. De livestream lessen waren goed bezocht. Op dit moment wordt volop getraind op onze Outdoor Sportbaan. Deze sportbaan ligt bij onze accommodatie aan de Marathonlaan op het Sportpark Fanny Blankers Koen."

De leden kunnen reserveren via de nieuwe app die sinds vorige week in de lucht is. Op de website www.vanrheenensport.nl staat een instructiefilm voor het downloaden daarvan.

Zwemactiviteiten

"Wat in onze situatie een belangrijk moment is geweest, is de mogelijkheid om alle zwemactiviteiten te starten", aldus Van Rheenen. "Op 11 mei zijn de zwemlessen weer van start gegaan. We geven les aan groepjes van vier kinderen met een instructeur." Ook het baby/peuter zwemmen en het banenzwemmen behoort weer tot de mogelijkheden. De aqua lessen worden op dit moment ook weer goed bezocht. "De leden krijgen weer vertrouwen. Vanaf 27 mei is er voor de leden op onze locatie op het Rie Mastenbroek een Outdoor groepsles rooster. Ook onze judoleden gaan met de judoleraar een buitenactiviteit doen."

Om nu continuïteit te bieden heeft Van Rheenen Sport besloten om op beide Pinksterdagen alle lessen door te laten gaan. "Zeker voor de kinderen die deelnemen aan de zwemlessen is continuïteit belangrijk. Ook de overige activiteiten als banenzwemen, baby/peuter zwemmen, het sportgedeelte op de outdoor baan, de Outdoor Groepslessen en de judolessen gaan op deze dagen gewoon door. Wij hopen voor alle collega's in de branche dat we spoedig onze binnenaccommodaties weer mogen inzetten om onze leden te ontvangen."

Er wordt volop getraind op de Outdoor Sportbaan aan de Marathonlaan. (Foto: Fred Rotgans)

Ook de zwemactiviteiten bij Van Rheenen Sport zijn weer hervat. (Foto: Fred Rotgans)