Van Polmerians tot B.S.C. Almere ‘90

03 april 2018 13:41

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Met een happy hour in de kantine, barbecue van de keurslager en feest met professionele DJ was het zaterdagavond 31 maart een gezellige bedoeling bij sportclub B.S.C. Almere ‘90. Hoewel de naam anders doet vermoeden werd er na een koude winter stilgestaan bij maar liefst 35 jaar honk- en softbal in Almere.

Op 27 oktober 1982 zag de eerste honk- en softbalvereniging in Almere het levenslicht, opgericht onder de naam Polmerians. Toentertijd werd er nog gespeeld op het sportpark Klein-Brandt, waar zich nu de voetbalclub AS '80 en de Almeerse Hockeyclub bevinden. Na een verhuizing naar het sportpark Fanny Blankers-Koen werd de naam omgedoopt tot het huidige B.S.C. Almere ‘90.

 

Toernooi in het water

Het natte weer van de afgelopen week gooide enigszins roet in het eten. Zo was er een groot toernooi gepland met teams vanuit het hele land die op zaterdag en zondag in actie zouden komen. Helaas konden de velden niet op tijd worden vrijgegeven vanwege de grote hoeveelheid water die nog vast zat in de grond. Ondanks het afgelasten van het toernooi werd het toch een gezellige dag vol oud-spelers en clubleden van alle leeftijden. Een Wii met levensgroot honkbal via de beamer zorgden voor vermaak bij de jongste clubleden, terwijl archieffoto’s en muziek zorgden voor het ophalen van mooie herinneringen bij de oudere generaties. “Dit jaar moet weer in het teken komen te staan van ouderwetse gezelligheid en het clubgevoel”, aldus Stefan Driehuijs, die sinds dit jaar de communicatie aanstuurt bij de vereniging. Een nieuw bestuur en beleid moeten daarvoor gaan zorgen. “Almere ‘90 als een tweede thuis, dat is het gevoel waar we voor gaan!”

 

Almere’90

BSC Almere’90 is met ongeveer 250 leden één van de grootste honk- en softbalverenigingen van midden Nederland. Almere’90 heeft circa twintig teams die deelnemen aan de competitie van de Koninklijke Baseball en Softbal Bond (KNBSB), waarvan het grootste deel jeugdteams.

Gerelateerd

X