Update voor Kia Picanto

07 september 2020 12:50

ALMERE – Kia staat in de verkoopstatistieken na Volkswagen verrassend op de tweede plaats. En dan heeft het bestverkochte model in het A-segment - de Picanto - nu ook nog eens een flinke update gekregen. Vanaf eind september staat de vernieuwde Picanto bij de dealer.

Niet alleen is het design aangescherpt en het interieur aangepast. Er liggen nu ook nieuwe Smartstream benzinemotoren voorin, een automaat is als optie leverbaar en hij is helemaal 'connected' dankzij het Phase II UVO Connect. Gebleven is de 7 jaar garantie. Prijzen beginnen bij 14.695 euro.

Uiterlijk is het aangescherpte design het meest prominent op GT-Line en X-Line met vernieuwde Tiger nose grille geflankeerd door nieuwe koplampen met LED-dagrijverlichting, gerestylede voor- en achterbumper en LED-achterlichten.

Binnen zien we onder meer nieuwe, hoogwaardige materialen, een 8-inch breedbeeldscherm voor het touchscreen navigatiesysteem en een 4,2-inch digitaal display voor het nieuwe supervision instrumentarium. Verder is de Picanto nu als 4- of 5-zits te bestellen en is hij helemaal connected met het nieuwe 'Phase II' UVO Connect.

Voorin treffen we twee nieuwe, moderne 'Smartstream' benzinemotoren aan. Dat zijn de 74 kW/100 pk sterke 1.0 T-GDi of de 49 kW/67 pk sterke 1.0 DPi. Een primeur is de optionele AMT-transmissie voor de 1.0 DPi-motor.

Kia levert de Picanto in vijf uitrustingsniveaus: ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine, GT-Line en X-Line. Standaard is de ComfortLine al aardig compleet, met Bluetooth-connectiviteit en stuurwielbediening, DAB+ digitale radio, het 4,2-inch supervision cluster, airconditioning, cruise control en snelheidsbegrenzer, elektrisch bedienbare ramen vóór en een lichtsensor.

De Kia Picanto is leverbaar met twee nieuwe 'Smartstream' benzinemotoren. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

Kringloop
RIJZO