UPDATE: Geen kort geding tegen tijdelijke ligplaatsen Havenkom

10 september 2019 08:02

Door Robert Mienstra

UPDATE dinsdag 10.29 uur: Na overleg gisterenavond tussen de gemeente en belanghebbenden is het kort geding tegen de tijdelijke ligplaatsen in de Havenkom van de baan. Dit meldt advocaat Barry Swart namens de belanghebbenden van de Havenkom. Meer informatie volgt binnenkort.

 

 

HAVEN – Omwonenden en ondernemers van de Havenkom zijn naar de rechter gestapt om de tijdelijke ligplaatsen in de haven tegen te gaan. Morgen (dinsdag 10 september -red.) zal een kort geding plaats vinden.

“Vanavond (maandag 9 september - red.) vindt er nog een overleg tussen de belanghebbenden en de gemeente plaats om te onderzoeken of er nog een minnelijk vergelijk tussen mijn cliënten en de gemeente kan worden gevonden”, zegt Barry Swart, advocaat van de belanghebbenden van de Havenkom.

“Het oordeel van cliënten luidt dat in strijd met het bestemmingsplan tot de aanleg van ligplaatsen wordt overgegaan. Daarnaast wordt naar het oordeel van cliënten, voor waar het betreft de noodzakelijke vergunning voor de aanleg van de ligplaatsen, ten onrechte geen gebruik gemaakt van een aanvraagprocedure waarin cliënten inspraak op de vergunningsaanvraag zouden hebben doordat zij hun zienswijzen kunnen indienen. Omdat wordt afgeweken van het bestemmingsplan, lijkt die procedure ten onrechte niet te zijn gevolgd.”

 

De tijdelijke ligplaatsen worden in de Havenkom aangelegd naar aanleiding van het vertrek van jachthaven Haddock bij het Weerwater. Haddock diende plaats te maken voor activiteiten in verband met de Floriade 2022.

 

Gerelateerd