UPDATE Eerste heipalen Floriade geslagen

25 maart 2020 12:07

Fractievoorzitters morgenavond vertrouwelijk bijeen over Floriade

Door Robert Mienstra

ALMERE – Een rondje langs het Floriadeterrein laat zien dat er volop activiteiten zijn. “Vorige week zijn de eerste heipalen de grond in gegaan voor een brug”, laat een woordvoerder weten.
Overal zijn machines van Dura Vermeer bezig om de grond bouwrijp te maken en ook de rioleringsbuizen liggen klaar.

 

Voor het Arboretum staat honderden bomen en planten klaar om geplant te worden. Op het terrein van voormalig jachthaven Haddock worden ook voorbereidingen gemaakt om daar een deel van het Arboretum aan te leggen.

De Floriade B.V. laat weten 'dat de voorbereiding voor Floriade Expo 2022 “gewoon” door gaan. Het team werkt vanuit huis door en buitenwerkzaamheden kunnen voortgezet worden. Er zijn door corona geen restricties voor buitenwerkzaamheden. We houden ons uiteraard aan de voorschriften van RIVM en overheid. De heiwerkzaamheden zijn voor de brug die naar het weerwatereiland gaat. Dit is conform de planning. Verder staat er heel veel groen klaar om te planten in het arboretum. Dit voorjaar gaan de laatste bomen de grond in, in het najaar volgen dan heesters, coniferen en vaste planten.'

Fractievoorzitters
Morgenavond komen de fractievoorzitters bijeen om zich te laten bijpraten over de Floriade. De fractievoorzitters zelf hebben nog geen idee wat hen bij die sessie te wachten staat. “De impact van deze crisis op de Floriade is tijdens dat overleg uiteraard ook één van de belangrijkste onderwerpen van”, meldt een van hen. “De kans dat deze crisis nog tot 2022 doorwerkt, ook op grote evenementen, zal groot zijn, los van de enorme vertraging die het waarschijnlijk oplevert.”
Het overleg morgenavond over de Floriade met de fractievoorzitters is vertrouwelijk. De pers mag er niet bij zijn.

Gerelateerd

Arbodienstverlening 2.0
123inkt