Tweede corona teststraat bij politiebureau

17 september 2020 10:25

STAD CENTRUM - Almere krijgt een tweede teststraat voor mensen die willen controleren of zij het COVID19-virus onder de leden hebben. De teststraat opent naar verwachting maandag 21 september aan de Baljuwstraat, bij het politiebureau.

De GGD heeft nu alleen een teststraat bij de brandweerkazerne op Markerkant. De nieuwe locatie krijgt twee testlijnen waarmee dageljks circa 240 testen kunnen worden afgenomen. De teststraat is elke dag open, ook in het weekend. Daarnaast kan er worden opgeschaald naar vier testlijnen in totaal waarbij in totaal 480 testen per dag kunnen worden afgenomen. Zolang de capaciteit van de laboratria echter nog beperkt is mag de GGD nog niet opschalen van de minister.
Met de nieuwe testlocatie wordt de capaciteit dus verruimd, daarnaast is de teststraat bij de Baljuwstraat beter geschikt voor de winter dan de brandweerkazerne aan de Markerkant. Deze blijft voorlopig nog open maar deze nieuwe teststraat neemt de functie van de teststraat aan de Markerkant op termijn over.

Afspraken gewoon via het landelijke nummer of online via deze link.

Zoals bekend: alleen met klachten passend bij corona.

(Foto: AdobeStock)