Triade stopt met Café Roest in Corrosia

28 augustus 2020 12:30

HAVEN CENTRUM - In het pand van Corrosia is Café Roest al een poos dicht, een direct gevolg van COVID19. "Deze locatie is helaas te klein om de anderhalve meter te kunnen waarborgen. De zorg voor onze cliëntmedewerkers staat voorop en daarom is besloten dat onze sociale onderneming Roest gesloten blijft", vertelt Marianne van de Vijver van Triade Vitree.

In de horecagelegenheden van Triade werken mensen met een beperking. "Toen het coronavirus uitbrak hebben wij – net als alle overige horeca in het land - onze sociale horecaondernemingen moeten sluiten", aldus Van de Vijver. "Inmiddels zijn onze horecagelegenheden Tante Truus en Het Eksternest in Almere weer open, op een aangepaste en corona-proof manier. Maar dat is bij Roest – vanwege de beperkte ruimte en het organiseren van een veilige werkplek voor een kwetsbare doelgroep - niet mogelijk. Ontzettend jammer voor de cliëntmedewerkers, de locatie en de bezoekers, maar veiligheid gaat voor alles. Het betekent niet dat onze cliëntmedewerkers op straat staan, zij hebben een passende vervangende werkplek gekregen van Triade."

Theaterbezoekers

Voor Corrosia, Theater, Expo & Film betekent dit dat hun bar voor de bezoekers van de theatervoorstellingen en de expositie dicht blijft. "We zijn met onze partners in het gebouw druk doende met het oplossen van dit grote probleem. Dat zal wat tijd vergen", meldt Corrosia in haar nieuwsbrief. Bezoekers kunnen bij de eerstkomende theatervoorstellingen, concerten en films wel zelf hun kopje koffie of thee pakken. "Alles volgens de richtlijnen van het RIVM. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen met De nieuwe bibliotheek, De Schoor en het gebiedskantoor snel een definitieve oplossing vinden.".

(Foto: aangeleverd)