Topatleet Edwin de Vries doet mee aan Movember actie

10 november 2018 12:58

ALMERE – Edwin de Vries uit Almere werd tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap marathon. Tijdens de Amsterdam Marathon was het één van de meest besproken onderwerpen: waarom heeft topatleet Edwin de Vries een snor?


Deze week werd het duidelijk. Hij wil zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Hij heeft daarom twee mogelijkheden bedacht: de snor gaat er af op 1 december of de snor blijft een jaar staan. Voor beide mogelijkheden kan geld worden gedoneerd. De keuze waar met het meeste geld op gedoneerd is, wint. Uiteindelijk wordt het gehele bedrag gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.


Prostaatkanker

De topatleet schrijft zelf op zijn website (www.laatjesnorstaan.nl): “Ik streef naar een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen. Een grote oorzaak waar veel mannen aan sterven is prostaatkanker, waar ook mijn opa aan overleed. Hij stond aan de start van mijn hardloopcarrière en heeft mijn intrinsieke motivatie aangewakkerd. Dit deed hij door mijn tijden te klokken toen ik hardliep rond een eendenvijver en door over mijn sport te praten. Ook nu hij er niet meer is, is het tijd om iets terug te doen. Ik wil daarom zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KWF en daar heb ik ieders hulp bij nodig.”

Snor

De afgelopen periode heeft hij veel kritiek en/of positieve reacties ontvangen over zijn nieuwe uiterlijk met snor. “Veel mensen haten mijn snor en andere mensen vinden mijn snor geweldig,” vertelt de Almeerder. Hij heeft daarom dus twee mogelijkheden bedacht: de snor gaat er af op 1 december of de snor blijft een jaar staan.
Wie Edwin wil steunen met dit geweldige initiatief kan doneren op zijn de website. www.laatjesnorstaan.nl.

Gerelateerd

Kringloop
Garagebox
X