TOP Theaterproducties gaat door

10 september 2020 09:15

ALMERE -TOP Theaterproducties gaat door. Naast het maken van muziektheaterproducties met liefhebbers van 12-80 jaar organiseren zij tevens masterclasses en workshops voor lessen in zang, spel en (tap)dans.

Alle producties en lessen staan onder leiding van een professioneel artistiek team. Dit team wordt gestadig uitgebreid, net als TOP zelf. "Wij zijn vanaf 2020 huispartner van KAF, Kunstlinie Almere Flevoland.

Musical, Opera en Operette

In 2021 zoekt TOP diverse genres op en staan er verschillende voorstellingen geplant: Annie Get Your Gun, een bekende musical uit het Amerikaanse repertoire, en Flevoland van de toekomst deel 1 en deel 2. Deze eigen Flevolands muziektheatervoorstelling verhaalt de geschiedenis van onze provincie. Deze shows worden ook in de Agora in Lelystad, Meerpaal in Dronten en t' Voorhuys in Emmeloord gespeeld.

Nederlandse première

Verwacht worden ook: L'Enfants et Les Sortileges (Het kind en de Kwelgeesten) een opera van Maurice Ravel.

"We gaan een echte uitdaging aan met deze opera die, voor het eerst in een Nederlandse vertaling, wordt uitgevoerd en het is daarmee ook een Nederlandse Première."

'Grand Kaffee' is een operette programma speciaal voor de bewoners van woon-zorgcentra. Het wordt een fris, nieuw en swingend Operette programma met veel show en bekende (en minder bekende) Operette melodieën. Wenselijk wordt nog een Almeerse Kerstshow aan dit rijtje toegevoegd.

Aanmelden voor workshops en talentpodia

Vanaf eind september worden er worden er workshop gegeven in zang, dans, tapdans, acteren. klassiek zang en Song & Dance. Eind oktober organiseer TOP het eerste talentpodia, waar eigen repertoire, zang, danceact of anderszins kan worden getoond.

Audities

In het najaar 20200 houdt TOP audities voor de opera 'L' Enfants et les Sortileges' (Het Kind en de Kwelgeesten). Hiervoor worden gevorderde zangers met beheersing van de klassiek zangtechniek gezocht.

Ook voor de operette 'Grand Kaffee' worden in het najaar van 2020 audities gehouden.

Voor meer informatie en opgave voor deelname aan audities en workshops: www.topalmere.nl ; adminstratie@topalmere.nl; facebook/TOPAlmere.

Begin dit jaar gingen de repetities voor de productie 'Flevoland van de Toekomst' feestelijke van start, maar corona gooide roet in het eten. Inmiddels is de draad weer opgepakt. (Foto: B.J. Floor)