TOP-Almere is klaar voor Flevo Christmas Proms

30 november 2018 13:00

ALMERE - De kerstshow Flevo Christmas Proms heeft vorig weekend de generale repetitie beleefd in de Almeerse schouwburg, waar de show vrijdag 7 december in première gaat. Daarna wordt de show nog opgevoerd in het Agora theater in Lelystad en in theater ’t Voorhuys in Emmeloord.


Flevo Christmas Proms wordt geproduceerd door TOP-Almere Producties in samenwerking met Schouwburg Almere en het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO). Dit was ook het trio dat vorig seizoen de show Broadway aan het Weerwater heeft geproduceerd. De nieuwe kerstshow heeft een zeer gevarieerd programma en er werken maar liefst 175 mensen uit heel Flevoland aan mee. Zo maken het Cantate Koor en het TOP Ensemble uit Almere, de New Land Singers en de ballet-afdeling van De Kubus uit Lelystad, het koor Cantabilé uit de Noord Oost Polder en de Karin Kleis Ballroom Dancers uit Flevoland hun opwachting in deze overkoepelende kerstshow. Met onder andere muziek van G.F. Haendel ‘The Messiah’ tot Irving Berlin ‘I’m Dreaming of a White Christmas’, dit alles begeleid door het Theater Orkest van het AJSO onder de algehele muzikale leiding van dirigent Hans Welle.
De toeschouwers worden, nog voordat zij het theater in Almere binnentreden, al welkom geheten met Christmas Carols door de Brass band Almere. In Lelystad gebeurt dit door Harmonie Lelystad en in Emmeloord door de Flevo Brass.
Niet alleen musicalartiest Henk Poort, maar ook Annemarie Jorritsma doen aan deze show mee. Zij zullen het publiek als vertellers door de show heen leiden en Henk Poort zal zelf ook zingen.
Kaarten zijn verkrijgbaar via Schouwburg Almere (www.kaf.nl) of via www.topalmere.nl. Flevo Christmas Proms is op vrijdag 7 december om 20.00 uur te zien in de Almeerse schouwburg (KAF), op 15 december om 20.15 uur in Agora Lelystad en op 19 december om 20.00 uur in ‘t Voorhuys in Emmeloord.

X