Thibaut Lesquoy eerste zomeraanwinst Almere City FC

13 mei 2020 10:10

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft met Thibaut Lesquoy de eerste aanwinst voor het seizoen 2020/2021 binnen. De 24-jarige linksback komt over van het Luxemburgse F91 Dudelange. Hij tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

Lesquoy heeft de Belgische nationaliteit en begon zijn voetbalcarrière bij Royal Excelsior Virton. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Dudelange. Met die club was hij dit seizoen actief in de Europa League. Lesquoy kwam tot zes internationale optredens, tegen onder meer Sevilla, APOEL Nicosia en Qarabag.

"Almere City FC is een jonge en dynamische club, met een ambitieus plan", vertelt Lesquoy. "Het doel is om op korte termijn naar de Eredivisie te promoveren. Dat spreekt mij erg aan en ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan deze missie. Daarnaast is de Eerste Divisie een goed podium om mijzelf verder te ontwikkelen."

Technisch manager Teun Jacobs: "Thibaut is een opkomende linksback, met een enorme drive en een goede voorzet. Dat is een eigenschap waarmee we Thomas Verheydt hopelijk nog meer kunnen gaan bedienen. Daarnaast heeft Thibaut ervaring op het hoogste niveau van Luxemburg, maar bovenal ook in de Europa League. Wij zien hem als een welkome aanvulling op de selectie en denken dat hij ons weer verder kan helpen."

Thibaut Lesquoy (Foto: aangeleverd)