Theatergroep Suburbia speelt door

19 oktober 2020 15:55

ALMERE - De Almeerse theatergroep Suburbia speelt door in de theaters die open blijven. De nieuwe voorstelling Een Goed Jaar, met onder andere Anneke Blok, is deze week op donderdag, vrijdag en zaterdag te zien in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

"Wij spelen door, ook voor 30 bezoekers. Een Goed Jaar is coronaproof gemaakt en met de huidige maatregelen is het veilig om het theater te bezoeken", aldus Suburbia. "Precies wat nu gebeurt, is waar de voorstelling over gaat. Hoe ga je om met ingrijpende veranderingen en tegenslagen? Hoe verhoud je jezelf tot je familie? En hoe verwerk je verlies?"

Familie in turbulente tijden

De voorstelling gaat over het gezin Mortier, voor wie na de nodige tegenslagen een goed jaar aanbreekt. Hun zieke dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan hun vleugels uit. Hoopvol durft iedereen weer na te denken over de toekomst. Maar hoe geef je die dan vorm? Samen of juist alleen? En in hoeverre wordt de keuze voor jezelf, een keuze tegen het gezin? Een Goed Jaar is een warmbloedig en geestig portret van een familie in turbulente tijden.

De theatertournee is vanaf nu tot en met 19 december te zien in de theaters die open blijven. In KAF speelt de voorstelling op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober 2020. Kijk voor meer informatie over de voorstelling en de actuele speellijst op www.theatergroepsuburbia.nl. Kaarten voor de voorstellingen in Almere zijn verkrijgbaar via www.kaf.nl.